Van minder controleren naar diepgaand leren, visiestuk LA1

In het eerst lesblok van de MLI, ook wel LA1 genoemd, was de opdracht om met alle kennis over onderwijs en ontwikkeling die we opgedaan hadden, een visiestuk te schrijven. Formuleer een duidelijke visie over een aspect in het leren en onderbouw deze krachtig met literatuur.
Na een lange zwerftocht van coöperatief leren naar teamleren naar proffesionele leergemeenschap, positief pedagogisch klimaat en betekenisvol leren, ben ik uiteindelijk uitgekomen op het thema diepgaand leren. De aandacht in het visiestuk ligt op de leerkrachtstijl en de gevolgen die deze heeft voor het gevoel van autonomie bij de leerling en de leerbenadering die de leerling vervolgens zal kiezen.
Mocht je interesse hebben; het visiestuk is via onderstaande link in te zien:

Visieverslag; Van minder controleren naar diepgaand leren

De inhoud van het visiestuk is ondertussen aan mijn collega's gepresenteerd. Dit aan de hand van een prezi waarin ik de onderliggende concepten toelicht en aan elkaar verbindt. De presentatie is enthousiast ontvangen. De presentatie is uitgewerkt in Prezi en via onderstaande link te bekijken.

Prezi presentatie visieverslag

Ik zou het leerzaam vinden als je een berichtje achter wil laten met je bevindingen na het bekijken van het Visieverslag of de Prezi!

1 reacties:

Unknown zei

Dag Jolijn,

Duidelijke prezi om discussie binnen het team op gang te krijgen. Vooral de praktische opdracht geeft duidelijkheid en inzicht aan de leerkracht.
Als je deze prezi presenteert aan het team dan behoeft het theoretische gedeelte wel wat uitleg.

Een reactie posten

Nieuwere post Oudere post Homepage

Volg me!



Recent Comments